Nobel ödüllü Google Deepmind CEO’su Demis Hassabis’ten kritik yapay genel zeka öngörüsü: ‘5-10 yıl içinde yüzde 50 ihtimal’

Yapay Zeka Devriminde Lider: Sir Demis Hassabis

“The Big Interview” programında konuşan Sir Demis Hassabis, insanlığın geleceğini değiştirebilecek Yapay Genel Zeka (YGZ) teknolojisine yaklaşırken önemli bir eşikte olduklarını belirtti. Önümüzdeki 5 ila 10 yıl içinde YGZ’ye ulaşma ihtimalinin yüzde 50 olduğunu dile getirdi.

Yapay zekanın insanlık için benzersiz bir dönüşüm getirdiğine inanan Hassabis, Google’ın liderliğinde yapay zeka alanında önemli adımlar atan isimlerden biri. Hassabis, yapay genel zekayı inşa etme yarışında önde olan isimlerden biri olarak makinelerin insanları her alanda daha iyi yapacağına inanıyor.

Demis Hassabis: Oyun Dünyasından Nobel Ödülüne Uzanış

Londra’da büyüyen Sir Demis, genç yaşta satranç dehası olarak tanındı. Aynı zamanda bilgisayar oyunlarının tasarımcısı ve programcısı olan Hassabis, büyük bir ilgiyle karmaşık bilgisayar oyunlarına ilgi duyuyordu. Bilgisayarları daha akıllı hale getirme tutkusuyla yola çıkan Hassabis, DeepMind şirketini kurarak yapay genel zekayı keşfetmeye başladı. Google tarafından satın alınan şirketi, yapay zeka alanında yeni ufuklar açmayı başardı.

Yapay Genel Zeka Yarışı ve Sir Demis Hassabis

Hassabis, yapay genel zekayı geliştirme yolunda diğer şirketler ve Çin ile rekabet halinde. Alphabet’in bir şirketi olan Isomorphic’in CEO’luğunu yürüten Hassabis, yapay zeka alanında ilaç keşfi gibi büyük projeleri de yönetiyor.

Hassabis’in “The Big Interview” programındaki açıklamaları, yapay zeka hakkındaki endişeleri ve umutları ortaya koydu. YGZ’nin insanlığı nasıl etkileyeceği sorularına güvenle cevap veren Hassabis, yapay zekanın geleceği konusunda umutlu olduğunu belirtti.

Sir Demis Hassabis’ten Yapay Genel Zeka Hedefleri

Hassabis, yol haritasında YGZ’ye ulaşmayı ve insan bilişsel yeteneklerini aşan bir sistem geliştirmeyi hedefliyor. Önümüzdeki beş ila on yıl içinde YGZ’ye ulaşma ihtimalinin yüzde 50 olduğunu belirten Hassabis, yapay zekanın geleceği konusunda kararlı bir duruş sergiliyor.

Hassabis’in öngörülerine göre, YGZ insanlığın kaderini değiştirecek büyük bir adım olacak. Yapay zeka konusundaki liderliği ve vizyonuyla Hassabis, geleceğin teknolojisi için umut vaat ediyor.

Related Posts

Bilim insanları cevapladı: ‘Şeytan Kulesi’ gerçekten taşlaşmış dev bir ağaç mı?

Wyoming’deki ünlü doğal oluşum Şeytan Kulesi’nin taşlaşmış bir ağaç olduğu yönündeki iddialar sosyal medyada gündem oldu. Ancak bilim insanlarına göre bu iddia, jeolojik verilerle çelişiyor. Şeytan Kulesi’nin kökenine dair gerçekler haberimizde.

Yapay zeka dünyanın ilk trilyonerini ortaya çıkarabilir!

Ünlü yatırımcılar yapay zeka teknolojisininin dünyanın ilk trilyonerini ortaya çıkarabileceğini düşünüyor. Üstelik bu kişi bilinen biri değil, sıfırdan başlayan biri bile olabilir.

TRT 1 canlı izle 24 Haziran: Benfica Bayern Münih maçı TRT 1 canlı yayın izle

2025 FIFA Kulüpler Dünya Kupası C Grubu’nda bu akşam Benfica ile Bayern Münih karşı karşıya gelecek. Saat 22.00’da başlayacak mücadele TRT 1 ekranlarından ve Tabii platformu üzerinden canlı olarak yayınlanacak. TRT 1 canlı yayınını izlemek isteyen ve Benfica Bayern Münih mücadelesindeki önemli dakikaları ve golleri takip etmek isteyenler sayfamızdaki linki kullanmaları yeterli. İşte Benfica Bayern Münih maçı TRT 1 canlı izleme sayfası ve maçtan notlar.

Google’a rakip oldular! Mercedes, BMW ve Volkswagen’den dikkat çeken ortaklık

Aralarında Mercedes-Benz, BMW ve Volkswagen’in de olduğu Almanya otomotiv sektörünün önde gelen 11 şirketi, yeni nesil araç yazılımlarında Google gibi teknoloji devleriyle rekabet edebilmek için güçlerini birleştirdi.

Honor telefon pazarının en incesi olma yolunda

Honor, katlanabilir telefon segmentindeki iddiasını Magic V5 modeliyle sürdürüyor. Şirket, 2 Temmuz’da resmi olarak tanıtılacak olan bu yeni cihazın, sektördeki en ince ve en hafif katlanabilir telefon olacağını iddia ediyor. Bu iddia, özellikle Oppo …

Beynimiz duruyor mu, durduğunda neler oluyor?

İnsanlar hayatlarının yüzde 20’sine kadarlık bir döneminde boş zihin durumu yaşıyor.