Bakan Uraloğlu: 23 yılda 430 yeni tünel inşa edildi

Bakan Abdulkadir Uraloğlu, son 23 yılda gerçekleştirilen ulaşım projeleri hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Uraloğlu, bu dönemde ülkenin dört bir yanının yeniden birbirine bağlandığını ve fiziki engellerin ortadan kaldırıldığını belirtti. 2002 yılında ülkede 83 tünel bulunduğunu ve toplam uzunluğunun 50 kilometre olduğunu açıklayan Uraloğlu, son 23 yılda 430 yeni tünel inşa edildiğini ve toplam tünel sayısının 513’e, uzunluğunun ise 790 kilometreye yükseldiğini söyledi. Bakan, bu tüneller arka arkaya sıralansaydı, İstanbul’dan Kayseri’ye kadar kesintisiz bir şekilde tünel ile ulaşmanın mümkün olacağını dile getirdi.

‘ZİGANA TÜNELİ, AVRUPA’NIN EN UZUN ÇİFT TÜPLÜ TÜNELİ’

Uraloğlu, tünellerin vadileri aştığını ve şehirleri birleştirdiğini vurgulayarak Türkiye’nin sadece fiziksel engelleri değil, mühendislik sınırlarını da aştığını belirtti. Zigana Tüneli’nin 14,5 kilometrelik uzunluğuyla Avrupa’nın en uzun çift tüplü kara yolu tüneli olduğunu ve Kuzey Marmara Otoyolu’ndaki 10 tünelin dünyanın en geniş kesit alanına sahip tünelleri olduğunu kaydetti. Ayrıca Ovit, Eğribel, Ilgaz 15 Temmuz İstiklal, Cankurtaran ve Sabuncubeli gibi tünellerin ulaşımı kolaylaştırarak daha güvenli hale getirdiğini ve bölgedeki trafik akışını hızlandırarak ekonomik faaliyetleri desteklediğini ifade etti.

Related Posts

Brent petrolde düşüş: Fed kararı ve ateşkes gündemde! (18 Haziran 2025)

Dün 75,75 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 75,70 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.35 itibarıyla kapanışa göre yüzde 1,4 azalarak 74,63 dolar oldu. Aynı saatte Batı Teksas türü (WTI) ham …

Türkiye tarihindeki en sert rezerv kaybı!

Türkiye, 2025 yılı Nisan ayında ekonomik dengeler açısından çarpıcı verilerle karşı karşıya kaldı. Merkez Bankası’nın döviz rezervleri tek bir ayda yaklaşık 25 milyar dolar azaldı. Aynı dönemde cari açık da 7,86 milyar dolar ile son iki yılın en …

Alüminyum zirveyi sevdi

Haziran ayında alüminyum vadeli fiyatları ton başına 2.510 doların üzerinde işlem gördü. Bu seviye, çeyrek başından bu yana kaydedilen en yüksek düzey olarak öne çıktı. Küresel imalat talebine dair beklentiler fiyatlamada belirleyici olurken, Çin’de …

Alanya’da papaya hasadı başladı

Türkiye’nin tropikal meyve üretiminde önemli bir merkez haline gelen Antalya’nın Alanya ilçesinde papaya hasadı başladı. İlçede sınırlı alanda üretimi yapılan papaya, üreticisine yüksek gelir sağlıyor.

Hakan Kara, enflasyonun götürdüklerini öyle bir anlattı ki! Masamızdan tek tek kalkmış her şey!

Türkiye uzun süredir çift haneli enflasyon etkisinde kötü ekonomik şartlar altında yoluna devam ediyor. Yüksek enflasyon ortamınd ücretli çalışanların, emeklilerin, memurların alım gücü erirken, maaşlar enflasyon karşısında adeta yok oldu. Ekonomiye …

İsrail-İran gerilimi gölgesinde borsa haftaya nasıl başladı?

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, haftanın ilk işlem gününe yatay seyirle 9.308,75 puandan başladı. Cuma günü satış ağırlıklı bir seyir izleyen Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü yüzde 2,19 değer kaybederek 9.311,88 puandan tamamladı …