Bolu’da Bağımlılık Farkındalığı İçin Test Etkinliği

Bolu Yeşilay Şubesi’nden Yoldan Geçen Vatandaşlara Bağımlılık Farkındalığı Testi

Bolu Yeşilay Şubesi, İzzet Baysal Caddesi üzerinde bir stant kurarak vatandaşlara bağımlılık farkındalığı testi uyguladı.

Stantta sigara, alkol, teknoloji ve kumar gibi çeşitli bağımlılık türleri hakkında detaylı sorular yöneltilerek vatandaşların bağımlılık risk düzeyleri belirlendi. Bu sayede vatandaşlar, hangi alanda hangi düzeyde bağımlılık riski taşıdıklarını öğrendiler. Ayrıca Yeşilay gönüllüleri tarafından dağıtılan bilgilendirici broşürlerle bağımlılık konusunda farkındalık oluşturulmaya çalışıldı. Bazı vatandaşlara ise bağımlılığı engelleyici öneriler sunularak Yeşilay Danışmanlık Merkezi hizmetleri tanıtıldı.

50 yılı aşkın süredir sigara içen bir vatandaş, “Bağımlılık gerçekten zor. Ben 5 yıl önce sigarayı bıraktım, çok zor oldu” şeklinde konuştu.

Etkinlik boyunca birçok vatandaş stantı ziyaret ederken, organizasyonun amacı olan “farkındalık oluşturma” hedefine yönelik çalışmalar sürdürüldü. Yeşilay yetkilileri, benzer etkinliklerin farklı bölgelerde de devam edeceğini belirtti.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / ENES ÖZKAN – Yerel

Related Posts

Uzmanlardan sıcak havalarda artan ‘Salmonella’ bakterisi uyarısı

Medipol Bahçelievler Hastanesi’nden Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Kübra Dilan Öztürk, sıcaklık artışıyla çoğalan Samonella bakterisi tehlikesine karşı gıda güvenliği ve hijyen kurallarının önemini aktardı.

Kalbiniz kaç yaşında?

“Kalbin biyolojik yaşı” takvim yaşından farklı olarak kalbin yaşlanma hızını gösteren bir kavramdır. Yani kalbin yaşı, kalbin kaç kere attığıyla değil, nasıl attığıyla ölçülür. Bazen 40 yaşındaki bir kişinin kalbi 60 yaşında gibi davranabilir. Bazen de bunun tam tersi 60 yaşındaki
birinin kalbi 40 yaşındaymış gibi sağlıklı ve güçlü olabilir.

Yağmur sonrası deniz enfeksiyonlarına dikkat!

Özellikle sağanak yağışların ardından denize girilmesinin, çeşitli sağlık risklerini de beraberinde getirdiğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emre Öztürk, “Yoğun yağışların ardından dere, kanalizasyon ya da yüzey suları denizle buluşur. Bu sular, çeşitli mikroorganizmalar, bakteriler ve hatta parazitlerle yüklü olabilir. Bu da, çocuklarda mide-bağırsak enfeksiyonlarından kulak iltihabına, cilt döküntülerinden göz enfeksiyonlarına kadar birçok sağlık sorununa yol açabilir” dedi.

Diyet değil, gençlik sırrı: Longevity yaklaşımı! Yaşa ve ihtiyaca göre kişiselleşiyor

Longevity diyetinin sadece ömrü uzatmayı değil, aynı zamanda yaşam kalitesini artırmayı hedeflediğini söyleyen Uzman Diyetisyen Ezgi Akdağ, bu yaklaşımın kalıcı ve sürdürülebilir olmasıyla diğer popüler diyet modellerinden ayrıldığına dikkat çekti.

İşkolik Olup Olmadığımızı Nasıl Anlarız?

İşkolik misiniz, yoksa tükenmek üzere misiniz?  İşkoliklik ve tükenmişlik sendromunun birbirinden farklı kavramlar.

Kupada görünmeyen tehlike! Çatlaklardan mikrop sızıyor, kahve keyfi zehir olmasın

Porselen veya seramik ürünlerde gözle görülür çatlaklar fark ettiğinizde, bu eşyaları gıda ile temas ettirmekten kaçınmanız gerektiğini biliyor muydunuz? Çatlak kupalar, tabaklar ya da kaseler, nostaljik değerleri nedeniyle evlerimizde sıklıkla kullanılmaya devam ediyor. Ancak bu tür ürünlerin gıdalarla teması çok riskli. İşte detaylar.