‘Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Genelgesi’ yayımlandı

‘Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Genelgesi’ Yayımlandı

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu tarafından imzalanan genelge ile 81 il valiliğine gönderilen yeni düzenleme sayesinde kamu hizmetlerinin daha etkin, verimli, saydam ve hesap verebilir bir şekilde yürütülmesi amaçlanıyor. Sağlık hizmetleriyle ilgili gelen şikayetler hızla değerlendirilecek ve bakanlığa bağlı hastanelerdeki Hasta Hakları Birimleri daha aktif hale getirilecek. Risk Esaslı Denetim Sistemi (REDES) ile ilgili olarak, riskli durumlar birim amirleri tarafından incelenecek ve gerekli önlemler hemen alınacak.


Şikayetler Hızla Çözüme Kavuşturulacak

2024 yılında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı genelgesini referans alan Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Genelgesi, vatandaş odaklı bir anlayışı benimseyerek sağlık hizmetleriyle ilgili teknik ve idari konulardaki aksaklıkları hızla çözme hedefi taşıyor. Hasta hakları birimlerine iletilen şikayetlerin çözümü için gerekli tedbirler alınacak ve riskli durumlar ivedilikle ele alınacak.


Dijital Denetim Ön Planda

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, REDES’in hayata geçirilmesiyle ilgili yapmış olduğu açıklamada, “Dijital denetimle olası risklerin önceden önüne geçilerek denetim süreçlerinin hızlandırılması sağlanıyor. REDES eğitim faaliyetleriyle bu alandaki farkındalık artırılıyor ve olası risklere karşı caydırıcılık sağlanıyor” ifadelerini kullanmıştı.

Sağlık Kuruluşlarında Denetimler Hızlandı

Bakan Memişoğlu’nun talimatıyla hız kazanan denetimler sonucunda ocak ve nisan aylarında gerçekleştirilen teftiş seferberlikleri kapsamında 206 hastane denetlendi. Tespit edilen sorunlar çözülerek sağlık hizmeti kalitesi artırıldı.

Related Posts

Uzmanlardan sıcak havalarda artan ‘Salmonella’ bakterisi uyarısı

Medipol Bahçelievler Hastanesi’nden Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Kübra Dilan Öztürk, sıcaklık artışıyla çoğalan Samonella bakterisi tehlikesine karşı gıda güvenliği ve hijyen kurallarının önemini aktardı.

Kalbiniz kaç yaşında?

“Kalbin biyolojik yaşı” takvim yaşından farklı olarak kalbin yaşlanma hızını gösteren bir kavramdır. Yani kalbin yaşı, kalbin kaç kere attığıyla değil, nasıl attığıyla ölçülür. Bazen 40 yaşındaki bir kişinin kalbi 60 yaşında gibi davranabilir. Bazen de bunun tam tersi 60 yaşındaki
birinin kalbi 40 yaşındaymış gibi sağlıklı ve güçlü olabilir.

Yağmur sonrası deniz enfeksiyonlarına dikkat!

Özellikle sağanak yağışların ardından denize girilmesinin, çeşitli sağlık risklerini de beraberinde getirdiğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emre Öztürk, “Yoğun yağışların ardından dere, kanalizasyon ya da yüzey suları denizle buluşur. Bu sular, çeşitli mikroorganizmalar, bakteriler ve hatta parazitlerle yüklü olabilir. Bu da, çocuklarda mide-bağırsak enfeksiyonlarından kulak iltihabına, cilt döküntülerinden göz enfeksiyonlarına kadar birçok sağlık sorununa yol açabilir” dedi.

Diyet değil, gençlik sırrı: Longevity yaklaşımı! Yaşa ve ihtiyaca göre kişiselleşiyor

Longevity diyetinin sadece ömrü uzatmayı değil, aynı zamanda yaşam kalitesini artırmayı hedeflediğini söyleyen Uzman Diyetisyen Ezgi Akdağ, bu yaklaşımın kalıcı ve sürdürülebilir olmasıyla diğer popüler diyet modellerinden ayrıldığına dikkat çekti.

İşkolik Olup Olmadığımızı Nasıl Anlarız?

İşkolik misiniz, yoksa tükenmek üzere misiniz?  İşkoliklik ve tükenmişlik sendromunun birbirinden farklı kavramlar.

Kupada görünmeyen tehlike! Çatlaklardan mikrop sızıyor, kahve keyfi zehir olmasın

Porselen veya seramik ürünlerde gözle görülür çatlaklar fark ettiğinizde, bu eşyaları gıda ile temas ettirmekten kaçınmanız gerektiğini biliyor muydunuz? Çatlak kupalar, tabaklar ya da kaseler, nostaljik değerleri nedeniyle evlerimizde sıklıkla kullanılmaya devam ediyor. Ancak bu tür ürünlerin gıdalarla teması çok riskli. İşte detaylar.